CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

23 Μαΐ 2008

"Η καλή ψυχή"

Μια φορά, ένας αρκούδος κι ένας κούνελος τσακώνονταν για το ποιός από τους δύο είναι πιο αγαπητός στα παιδιά.

"Εμένα αγαπάνε περισσότερο" φώναζε ο αρκούδος, "τα περισσότερα παιδιά κοιμούνται με ένα αρκουδάκι αγκαλιά!". "Εμένα αγαπάνε περισσότερο" φώναζε κι ο κούνελος, "δεν υπάρχει παιδί που να δει κουνέλι και να μη χαμογελάσει ".Ένα χαριτωμένο σκυλάκι που περνούσε παρακεί τους άκουσε και πλησίασε.

"Κάντε ένα πείραμα" τους είπε χαμογελώντας, "πηγαίνετε και οι δυο να καθήσετε μπροστά σε ένα παιδί. Όποιον διαλέξει, αυτός είναι ο πιο αγαπητός". Ο αρκούδος κι ο κούνελος συμφώνησαν, τους φάνηκε δίκαιο.

Μια και δυο λοιπόν, πάνε και στέκονται μπροστά σε ένα μωρό. Αυτό μόλις τους είδε, γούρλωσε τα μάτια του και σχεδόν αμέσως έβαλε τα κλάματα! Ο αρκούδος κι ο κούνελος σάστισαν! Το σκυλάκι γέλαγε. "Είδατε;" τους είπε μόλις σταμάτησε τα γέλια. "Κανείς σας δεν είναι αξιολάτρευτος από μόνος του. Γίνεται αξιολάτρευτος μόνο όταν τον αγκαλιάσει ένα παιδί. Τα παιδιά μαθαίνουν τι να αγκαλιάσουν από τους μεγάλους. Αυτό που θα του χαρίσουν κούνελο θα αγαπάει τον κούνελο, κι αυτό που θα του δώσουν έναν αρκούδο θα αγαπάει τον αρκούδο".

Ο κούνελος και ο αρκούδος χάρηκαν τώρα. Ο καθένας είχε και τη δική του μερίδα αγάπης στον κόσμο των ανθρώπων. Το αρκουδάκι χάρηκε ακόμα πιο πολύ όταν μια μέρα ένας πατέρας το αγόρασε και το χάρισε στο παιδί του.

Το παιδί αγαπούσε πολύ τον αρκούδο του και τον έπαιρνε παντού μαζί του. Μια μέρα, στην παιδική χαρά, ρώτησε τον πατέρα του αν πιστεύει ότι τον αγαπάει το αρκουδάκι του. Ο πατέρας του το κοίταξε στοργικά και του απάντησε ότι φυσικά και τον αγαπάει. Τότε ο μικρός το πέταξε μέσα στις λάσπες και ξαναρώτησε τον πατέρα του αν πιστεύει ότι το αρκουδάκι εξακολουθεί να τον αγαπάει. Εκείνος κοίταξε πιο προβληματισμένος και απάντησε ότι φυσικά και τον αγαπάει ακόμα. Τότε το παιδί είπε στον πατέρα του: "Άρα μπαμπούλη, το αρκουδάκι με αγαπάει περισσότερο από τους ανθρώπους γιατί αν έριχνα άλλο παιδάκι στις λάσπες θα με χτυπούσε μετά". Ο πατέρας τά 'χασε.

Το έπιασε από το χέρι και περπατώντας δίπλα του, κάτω από τα δέντρα, του εξήγησε ότι το αρκουδάκι έχει καλή ψυχή που ξέρει να συγχωρεί, ενώ οι άνθρωποι έχουν ψυχή που πληγώνεται. Πήγε να του πει κάτι και για εγωισμό, αλλά το θεώρησε δυσνόητο. Το παιδί ρώτησε τον πατέρα του πού έχουν την ψυχή τους τα αρκουδάκια και οι άνθρωποι κι εκείνος έδειξε το στήθος του.

Την άλλη μέρα το αρκουδάκι βρέθηκε σκισμένο
με ψαλίδι στο στήθος !


Το παιδί ανακάλυψε ότι "η καλή ψυχή" αποτελείται από συνθετικό αφρολέξ !

14 ειχαν κατι να πουν:

neoinileias είπε...

έχεις ενδιαφέρον blog

Λου είπε...

Σ' ευχαριστω φιλε....θα περασω μια βολτα κι απο το δικο σου.
Καλο Σαβατοκυριακο!!!

Laplace είπε...

πωπω ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Λου μου..
τελειοοοοοοοοοοο


καλο ΣΚ φιλη μου καλη..

Ο άλλος είπε...

Έτσι εξηγούνται μερικά πράγματα. Αφρολέξ. Γι αυτό οι καλές ψυχές ρουφάνε ότι πιο όμορφο και μερικές φορές καθαρίζουν και τις κακές ψυχές ολόγυρα.Έχεις ξαπλώσει ποτέ σε καλή ψυχή;

Λου είπε...

Καλησπερα Ρομποτακο.....οντως ομορφη ιστορια.....καλο Σαβατοκυριακο και σε σενα φιλαρακο!!!

Λου είπε...

Ακριβως Αλλε......τοσο μαλακά...τοσο απαλά....ΑΦΡΟΛΕΞ!!!
και ναι....εχω ξαπλωσει....και συγχωρεσε με, μα μερικες φορες ειχα μαζι μου και το ψαλιδι...ποσο ομορφο ειναι ομως να μετανοιωνεις.
Καλο Σαβατοκυριακο, φιλε μου!!!

Prince Of The City είπε...

:(

Λου είπε...

Καλο Σαβατοκυριακο, Αγγελε μου και Φονια!!!!

Spyros Vlahos είπε...

Υπέροχη ιστορία!

ΥΓ Το Λου βγαίνει από το ΚΚΕ μλ;

Λου είπε...

Καλημερα Σπυρο.....ειπαμε ειμαι ταλαντουχα κλεφτρα.....το Λου?
χαχαχα......βγαινει θα λεγα εγω....απο το φΛΟΥ, το τρεΛΟΥ, το ζαμανφ(Λ)ΟΥ, το λουΛΟΥδου, το παραΛΟΥ....και τωρα μιας και ειναι η εποχη.....απο την κορη του γυαΛΟΥ.

Καλο Σαβατοκυριακο Ιονιε Καλλιτεχνη!!!!

palalos είπε...

"τα παραμυθια δεν ειναι αληθεια, αλλα τουλαχιστον, δεν ειναι ψεματα..."
καλο μεσημερι, πανεμορφη ιστοριουλα!

Λου είπε...

Εγραψες Παλαλε......ναι...δεν ειναι ψεματα.

Καλο σου βραδυ, φιλε!!!!!!!!!!

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Τι γλυκό... Και αληθινό συνάμα. Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας! Μ' έκανε να σκεφτώ πως αξίζει να μη σταματάμε το ψάξιμο των αληθινών ψυχών, ακόμη κι όταν πέφτουμε πάνω σε κείνες που είναι από αφρολέξ και προς στιγμήν απογοητευόμαστε...

Καληνύχτα Λου μου!

Λου είπε...

Καλημερα Ανεφελη.....το θεμα ειναι....να πεταξουμε το ψαλιδι....τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες.

Καλη βδομαδα, φιλη μου!!!